СВЕЧАНО ОТВОРЕНА НОВА ТРАФОСТАНИЦА 110/35/10 кВ НА УБУ

28.

септембар
2022.
                       

                                                    Фото: ЕДС/Александар Василић

На Убу је свечано пуштена у рад нова трафостаница 110/35/10 kV, која је прикључена на нови двосистемски далековод 110 kV ЕМС-а.

Свечаном отварању присуствовали су в.д. директор Електродистрибуције Србије д.о.о. Београд Бојан Атлагић, директорка Електромреже Србије Јелена Матејић и градоначелник Уба Дарко Глишић.

В.д. директор Електродистрибуције Србије Бојан Атлагић је нагласио да је пуштање нове трафостанице на Убу веома значајан догађај за електроенергетски систем Србије, као и за саму општину Уб. Он је нагласио да је нова трафостаница ТС 110/35/10 kV настала реконструкцијом некадашње трафостанице ТС 35/10 kV.

У нову трафостаницу је уграђена најсавременија опрема, а укупна инсталисана снага ове трафостанице је 31,5 MVA, са могућношћу да се инсталисана снага удвостручи, када буде било потребе“, нагласио је Атлагић.

Он је истакао да је у овај пројекат укупно уложено око 300 милиона динара.

„Значај нове трафостанице за општину Уб је у томе што ће обезбедити стабилније и квалитетније напајање електричном енергијом и боље напонске прилике, а за Електродистрибуцију Србије је веома важно што ће нова трафостаница смањити губитке на овом подручју“, рекао је в.д. директора Електродистрибуције Србије д.о.о. Београд Бојан Атлагић. Он се захвалио општини Уб на помоћи у реализацији овог капиталног пројекта, као и свим извођачима радова.

                                                   Фото: ЕДС/Александар Василић

Директорка Електромреже Србије Јелена Матејић је нагласила да је нова трафостаница прикључена на преносну мрежу ЕМС-а новим двосистемским далеководом, по принципу улаз -излаз, од постојећег далековода 110 kV ТС Тамнава Западно поље – ТС Ваљево 3. Она је нагласила да је нови далековод дугачак више од 8 километара, а подигнуто је 38 стубова. Укупна вредност новог далековода износи око 200 милиона динара.

Градоначелник Уба Дарко Глишић захвалио се Држави Србији, Електродистрибуцији Србије и ЕМС-у на великој инвестицији од укупно око пола милијарде динара, која ће омогућити стабилније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, али и даљи развој ове општине. Он се посебно захвалио Електродистрибуцији Србије на помоћи у унапређењу дистрибутивне мреже у циљу задовољавања захтева инвеститора на територији општине Уб.

 

Све вести

logomark

 

 

 

ПЛАНИРАНА ИСКЉУЧЕЊА ЗБОГ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ТРАФОСТАНИЦЕ ТС 110/35kV БЕОГРАД 10

08.

септембар
2022.

Због обимних инвестиционих радова на реконструкцији трафо станице ТС 110/35kV Београд 10, који су планирани за недељу 11.9.2022. у периоду од 6,00 – 14,00 часова, без електричне енергије биће следећи потрошачи: 

  1. Већи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Обреновац
  2. Већи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Стублине
  3. Цео конзум трафо станице ТС Ратари
  4. Цео конзум трафо станице ТС 35/10kV Ворбис
  5. Мањи део конзума трафо станице ТС 35/10kV Умка.

Планираним искључењем у недељу 11.9.2022. године од 6,00 – 14,00 часова биће обухваћена следећa насеља у општини Обреновац: Уровци, Звечка, Трстеница, Скела, Обреновац, Ратари, Рвати, Кртинска, Бело Поље, Бргулице, Бровић, Дрен, Грабовац, Љубинић, Орашац, Пироман, Ушће, Велико Поље и Вукићевића, као и део насеља Умка на територији општине Чукарица.

Напомињемо да ће делови наведеног конзума у недељу 11.9.2022. године у периоду 4,00 – 6,00 часова сукцесивно бити искључивани са мреже, због припреме радова. Такође, по завршетку радова, у периоду од 14,00-15,00 часова напајање наведеног конзума биће сукцесивно обнављано.

Детаљније информације корисници могу наћи на интернет презентацији Електродистрибуције Србије www.elektrodistribucija.rs  у рубрици Планирана искључења

logomark

 

 

 

Одложени радови на реконструкцији трафо станице БЕОГРАД 10

20.

август
2022.
Због најављених непогода са грмљавином, планирани инвестициони радови на реконструкцији трафо станице ТС 110/35kV Београд 10, који су требали да се реализују у недељу 21.8.2022. у периоду од 6 – 14 часова, одложени су до даљњег. О новом термину радова јавност ће бити благовремено обавештена.


Радови су одложени због безбедности извођача радова, с обзиром на најављене непогоде са грмљавином. Због овог одлагања, конзум који обухвата насеља на територији општине Обреновац и део насеља Умка на територији општине Чукарица неће бити планирано искључени са дистрибутивне мреже у недељу 21.8.2022.

 

logomark

 

 

 

Планирани радови

06.

мај
2022.

Због планираних радова ЕМС-а, дана  8.5.2022 од 05:00 до 10:00h без напајања ће бити следећа београдска насеља:


Општина Земун:

Насеља: Батајница, Соко-салаш (насеље), Угриновци, Бољевци, Грмовац,  Алтина, Земун поље, Мала пруга, део насеља Горњи град, Калварија, центар Земуна ка Кеју Ослобођења, део насеља Сава Ковачевић, Плави хоризонти, део насеља Војни пут (блок 1, блок 2), Бусије.

Општина Сурчин:

Насеља: Сурчин, Бечмен, Добановци, Петровчић, Јаково, Прогар, Кључ, Бољевци.

Општина Нови Београд:

Насеља: Ледине, део Новог Београда од улице Тошин бунар до старог Меркатора, делови блокова ка Савском насипу 45,44,70 и 70а, 61 и 64 ка Омладинских бригада, делови блокова око Сава центра од Владимира Поповића до општине Нови Београд са стране Штарк Арене, део Бежанијске Косе, Галеника, део око Кванташке пијаце.

Општина Савски Венац:

Београд на води кула Виста

logomark

 

 

 

Саопштење за јавност

15.

дец.
2021.

Тренутно је без напајања електричном енергијом мање од 0,1% корисника дистрибутивног система.

Изражавамо велику захвалност свим нашим запосленима који су радили на отклањању кварова у екстремно тешким временским условима, улажући огромне напоре, како би електрична енергија стигла до сваког домаћинства у Србији.

Наше екипе биће на терену и у наредном периоду, како би се отклањали сви појединачни кварови и како би се, у зимским условима, наставило са редовним активностима на обезбеђивању стабилности напајања електричном енергијом за све наше кориснике.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ
Сектор за односе с јавношћу

 

logomark

 

 

 

Екипе Електродистрибуције Србије преполовиле број кварова

 

13.

дец.
2021.

Све расположиве екипе Електродистрибуције Србије наставиле су интензивне активности на санирању последица великог невремена, праћеног обилним снежним падавинама и јаким ветром, које је нанело велике штете дистрибутивној мрежи широм Србије. Захваљујући том ангажовању, у изузетно тешким условима, број корисника без напајања електричном енергијом је тренутно око 55.000, што је око 1,54% укупног броја корисника дистрибутивног система.

Тиме је број кварова, у односу на ноћас, смањен за пола.  

Најтежа ситуација је и даље у деловима Колубарског, Златиборског, Мачванског и Моравичког управног округа.

Посао на отклањању кварова биће настављен непрекидно, све док не буду санирани сви кварови и обезбеђено потпуно редовно снабдевање електричном енергијом. Отклањање кварова је отежано због високог снега и непроходних путева, посебно у планинским пределима

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ
Сектор за односе с јавношћу

Све вести

 

logomark